• Jeg anbefaler sterkt kjøreskolen. Fantastisk kjekke lærere! Tusen takk for opplæring og tålmodighet!

    by Thu T Dang
  • En profesjonell kjøreskole med en fantastisk gjennomføring av praktisk og teoretisk. På de 6 ukene jeg holdt på med MC lappen så var det jevnt over veldig god oppfølging. Glad jeg valgte Lode Trafikkskole!

    by Ragnvald Antonio Helland

Spørsmål og svar

Lurer du på noe?Her finner du ofte stilte spørsmål med svar.Om du ikke finner det du leter etter her kan du enten ringe oss på telefon (51) 66 21 84, eller;Send oss ditt spørsmål til trafikk@lode.no og du vil bli besvart.Er spørsmålet ditt relevant for flere vil det også legges ut her.


Spørsmål og svar

Q: 

Hvordan gjennomføres mørkekjøringsdemonstrasjonen om sommeren?

I perioden 16. mars til 31. oktober blir ikke mørkekjøringsdemonstrasjoner gjennomført. De som tar trafikalt grunnkurs i denne perioden må ta mørkekjøringsdemonstrasjonen på et senere tidspunkt. Disse elevene kan likevel øvingskjøre hele året frem til førerprøven.
Q: 

Hva må jeg tenke på ved øvelseskjøring?

Det er fint om du etter kjøretimen kan få med deg en ledsager, for å fortsette å trene på det du har lært på trafikkskolen. Mengdetrening hjemme er helt i tråd med myndighetenes målsetting. Dette er med på å skape en sikrere sjåfør.
Q: 

Må alle ha grunnkurs før man kan begynne å kjøre?

Det er obligatorisk med trafikalt grunnkurs før man kan begynne øvingskjøring, og dette gjelder både ved skole og privat. Er man over 25 år eller har mopedførerbevis (unntatt M145), fritas man fra dette kurset. Allikevel må førstehjelp og mørkekjøring gjennomføres før praktisk førerprøve.
Q: 

Hvor mange timer må jeg ha for å få førerkort?

Enten det er snakk om bil eller motorsykkel, vil behovet for antall kjøretimer være individuelt, men alle må gjennomføre obligatorisk opplæring.