moped-O

Føreropplæringen for moped består av fire trinn du må gjennom. Opplæringen legger stor vekt på at du som elev skal ha riktig framdrift i opplæringen, så du på den måten får et best mulig utbytte av undervisningen på det neste trinnet.


Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

[date* date-628 class:dato date-format:mm/dd/yy min-date:03/20/2015 max-date:03/20/2015 placeholder "Velg dato"]

MeldingTrafikalt grunnkurs
Du må ta trafikalt grunnkurs før du kan begynne med praktisk øvelseskjøring. Det består av 17 timer teori, som skal gjøre deg i stand til å ferdes i trafikken. Kurset er det samme for alle kjøretøyklasser, så når du først har tatt det i forbindelse med mopedlappen trenger du ikke ta det på nytt når du skal ta førerkort på personbil.

Praktisk kjøreopplæring
I tillegg til trafikalt grunnkurs, må du ta praktisk obligatorisk kjøreopplæring. Hver enkelt elev skal ha minst 14 timer totalt øvelseskjøring med tohjulsmoped (AM146) før de får mopedførerbeviset.

Trafikal opplæring
Du må ha minst 6 timer obligatorisk praktisk opplæring. Der skal du lære å kjøre moped på en sikker, tydelig og bestemt måte i trafikken.

Avsluttende opplæring
Eleven skal ha minst 4 timers obligatoriske timer undervisning, hvorav 3 timer er kjøring på veg. En time settes av til planlegging av en kjøretur og samtale etter praktisk trening.